Am fi tentați să spunem că deciziile, pe care le luăm zilnic, sunt luate rațional, dar specialiștii (Jonah Lehrer, How we decide) ne spun că decidem emoțional și apoi ne explicăm decizia rațională. Așadar, emoțiile joacă un rol esențial în viața noastră și dacă ne dorim o stare de bine, de echilibru și să fim împliniți, devine necesară conștientizarea emoțiilor, să le putem numi și să le putem îmbrățișa ca să se dizolve.

Majoritatea emoțiilor noastre negative nu apar ca reacție la evenimentele prezente, ci provin din programele înregistrate la nivel celular ca urmare a experiențelor dureroase din trecut, care ne-au afectat din punct de vedere emoțional și pe care nu le-am înțeles ori procesat la acel moment. Atunci când există un dezechilibru între emoție și rațiune, emoțiile vor prevala fără excepție.

Când experiențele traumatice sunt reprimate, ele devin ca niște platforme active în corpul nostru. Aceste platforme influențează foarte mult modul în care luăm decizii. De cele mai multe ori, deciziile le luăm în baza unei frici, a neîncrederii în noi înșine, pe fondul unei stime de sine scăzute. Efectiv ne blocăm starea de împlinire în mod inconștient. Dacă ne-am utiliza mai mult potențialul interior și ne-am orienta spre noi înșine, acolo unde se află toate răspunsurile, am găsi rezolvarea tuturor dezechilibrelor mentale, fizice, emoționale și spirituale.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat că un aport uriaș de echilibrare emoțională îl au uleiurile esențiale pure, cu grad terapeutic. Ele contribuie activ la eliberare și vindecare emoțională, datorită capacității lor de a pătrunde în creierul emoțional- în sistemul nostru limbic. Moleculele aromatice din amestecurile esențiale pot reactiva emoțiile asociate unor experiențe și traume demult uitate. De aceea se întâmplă deseori ca după inhalarea unui anumit ulei sau ameste de uleiuri, unele persoane să plângă instant, fără un motiv real. Explicația? Prin inhalare, moleculele aromatice au ajuns direct în zona în care este necesară vindecarea, iar plânsul are rol de descărcare și curățare.

Cercetările efectuate până astăzi au demonstrat că amigdala noastră, glandă aparținătoare sistemului limbic- care este centrul amintirilor și emoțiilor noastre, reacționează doar la simțul mirosului. Știind toate astea, face sens interesul multora dintre noi față de aromaterapie și utilizarea sa ca o alternativă curativă. Însă noi, prin Asookka, ne-am dorit să amplificăm obținerea de rezultate și am asociat fiecărui amestec de ulei o afirmație pozitivă, intenționat aleasă sub o formă sau alta.

E important să cunoașteți și motivul pentru care am ales să creăm pachete de lumânări însoțite de uleiuri esențiale în sticluțe purtătoare de afirmații. Știm deja că majoritatea dintre voi se aștepta ca ele să fie parfumate, dar noi am ales pentru ai noștri doar ceea ce în mod natural și firesc alegem pentru noi înșine. Dacă noi am renunțat a mai folosi produse sintetic parfumate, am dorit să ducem acest obicei și în comunitate. Să nu credeți că nu am testat și noi lumânări parfumate. Am creat rețete proprii, în care am utilizat toată cunoașterea deținută în materie de mixare de uleiuri esențiale și am testat peste 30 de variante de lumânări parfumate, dar nu eram împăcate cu noi și ni se părea că facem un compromis cu care nu puteam deal-ui. Și atunci, dacă echilibrul nostru interior însemna să o luăm într-o altă direcție, am decis să prezentăm produsele sub formă de pachete, renunțând să mai introducem uleiurile esențiale în ceară, amputându-le tot registrul de beneficii, și să vi le oferim autentic, sub formă de amestec gata de utilizat .

Bun, de ce afirmații? Pentru că așa cum, probabil, știți deja, gândurile noastre sunt energie și înseamnă, așadar, frecvență. Uleiurile acționează ca absorbant al energiilor generate de gândurile noastre. Gândurile se impregnează în uleiuri ca intenție, iar intenția este energie direcționată. Atunci când aplicăm un ulei esențial energizant, cu intenție, pe corpul nostru (pe tălpi, palme, tâmple) o singură picătură poate satura toate celulele corpului în decurs de un minut, stimulând gândirea creatoare, împingând energia negativă afară din celule și amplificând astfel frecvența de vibrație a celulelor din întregul nostru corp. În această stare înălțătoare ne putem stabili intenții clare și putem manifesta orice ne dorim, pentru că nu există limite decât acelea pe care le acceptăm la nivel mental. Gândurile noastre sunt majoritatea reciclate și inconștiente și atunci plantarea de noi gânduri, alese conștient, devine imperios necesară. Schimbând felul în care gândești, schimbi emoțiile. Și iată cum afirmațiile sunt exact acele mesaje, conștient alese, care pot contribui la starea noastră interioară de bine și la înălțarea spiritului nostru. Preocuparea pentru creșterea și menținerea unei frecvențe înalte face parte din evoluția noastră și perpetuarea unei stări de împlinire.

E 8 noiembrie și am trecut deja la ora de iarnă. Noaptea e mai lungă decât ziua, astfel că întunericul devine tot mai prezent în viața noastră. Avem mai mult timp să stăm cu noi înșine și ne putem folosi de acest prilej ca să aprindem lumina în interiorul nostru. Să permitem flăcării noastre interioare să ne descopere părțile întunecate din noi și să facem pace cu umbrele noastre. Suntem și lumină și întuneric. Avem părți în noi, pe care le negăm și de care ne este rușine. Dar ce-ar însemna să ne manifestăm cu blăndețe cu ele? Ce-ar însemna să le urăm bun-venit și să le permitem să vorbească? Ce am putea oare descoperi? Răni? Emoții mustră? Frici? Vină? Rușine?

Nu ne putem vindeca decât devenind conștienți de cine suntem și nu suntem și numai ancorându-ne puternic în prezent. Cea mai frumoasă călătorie este cea pe care o facem în interiorul nostru. Oare ce frumuseți nebănuite stau ascunse în miezul nostru? Oare ce ar însemna să ne permitem cu toții călătoria spre centrul ființei și să ne lăsăm ghidați de flacăra noastră interioară?