Ficare lumânare are o personalitate unică și este parte din tine atunci când o alegi. Când vei aprinde o lumânare de poezie, îți vei aminti că și tu ești lumină. De calitatea convingerilor tale interioare depinde intensitatea luminii pe care o propagi în jurul tău, asemenea lumânării care are o ardere curată și de durată doar atunci când este produsă din ceară naturală. Manifestând grijă pentru flacăra ta, vei acorda o atenție specială și lumânărilor tale, ca să te poți bucura de ele cât mai mult timp. În acest sens, permite-ne să-ți oferim câteva sfaturi practice!

  • Aprinde flacăra (din interiorul tău)!

            Aprinde lumânarea folosind chibriturile din cutia aceea de beton simpatic de mică, creată special pentru a-ți fi dăruită. Chibriturile se aprind prin frecare de orice suprafață aspră sau dură, cu mișcări ferme ale mâinii.

  • Bucură-te de lumânarea ta atât cât i-a fost destinat când a fost creată!

            Prima ardere este esențială pentru durata unei lumânări. Așadar, nu o aprinde dacă nu dispui de cel puțin 2 ore, timpul aproximativ necesar unei lumânări cu 2 fitiluri și diametrul de 9 cm să ardă complet stratul superior de ceară. Stingerea ei prematură va crea un „inel de memorie”, ce va determina o ardere în adâncime.

  • Păstrează-(ț)i flacăra curată!

Curățând bazinul de ceară de resturi de chibrituri, fitiluri sau funinge eviți evazarea flăcării. Fă acest lucru doar după stingerea lumânării. Fitilul este responsabil de arderea curată și uniformă a lumânării tale. Așadar, e important să-l ajustezi înaintea fiecărei arderi până la 6 mm și oricând observi o înflorire excesivă a sa (dar numai după ce ai stins în prealabil lumânarea). Poți folosi o foarfecă normală sau una specială, dar te poți folosi și de o pensetă.

  • Stinge lumânarea cu stil!

            Este minunat să suflii în lumânări după ce ți-ai pus o dorință, însă la acest gen de lumânări există riscul să îngropi fitilul în ceară, complicând aprinderea lor ulterioară, dar și să pulverizezi ceară fierbinte în afara vasului. De aceea îți recomndăm să folosești o mucarniță pentru lumânări.

  • Dă viață vasului tău din beton reutilizându-l!

            Odată ce fitilurile s-au epuizat, vei observa un rest de ceară rămas în vas, pe care-l poți îndepărta folosind un prosop de bucătărie, după o răcire ușoară, de maxim 2 minute. Răcirea completă a cerii poate face dificilă îndepărtarea sa ulterioară, iar dacă utilizezi alte variante decât cea recomandată de noi, riști să obții un vas inestetic, care să descurajeze utilizarea sa ulterioară în alt scop: ca ghiveci ori ca recipient pentru păstrarea bijuteriilor de mici dimensiuni, a dischetelor demachiante, a elasticelor de păr, a accesoriilor de birou, etc.

            Permite imaginației să găsească o destinație pentru vasul tău și, dacă dorești, împărtășește-o cu noi!