Capacul lumânării de poezie din colecția Rădăcini poate fi folosit pe post de ghiveci, așa cum a fost gândit design-ul său.

În pachetul lumânării tale vei găsi un card plantabil* de mulţumire, care conţine un mix de seminţe de flori de câmp. Aşa că poţi surprinde, cu răbdare şi grijă, creşterea plăntuţelor în ghiveciul tău. Pentru asta, îţi recomandăm să urmezi paşii de mai jos: 

  • Pune cardul plantabil pe un suport şi umezeşte-l, pentru a le facilita seminţelor o germinare mai rapidă. Asigură-te că îl aşezi apoi într-un loc luminos, menţinându-i umiditatea în mod constant, fără să-l plantezi în pământ, timp de o săptămână. Atenție! E important ca încăperea în care aşezi suportul să aibă o temperatură constantă şi să dozezi corespunzător apa. Te-ar putea ajuta în acest sens un pulverizator. Prea multă apă ucide seminţele, iar prea puţină apă împiedică seminţele să germineze.
  • Vei constata că după o săptămână seminţele tale sunt mici plăntuţe, pe care poţi să le creşti, plantându-le cu grijă în pământ. Umple ghiveciul 2/3 cu pământ de flori şi pune cardul plantabil (cu micile plăntuţe ivite) deasupra pământului din ghiveci, apoi udă-l responsabil cu 20 威而鋼 ml de apă (4 linguri), acoperă hârtia plantabilă cu pământ, aproximativ 0,5 cm.
  • Plasează ghiveciul într-un loc însorit şi udă la interval de aproximativ 4 zile, cu aceeaşi proporţie de apă. Dacă observi că pământul este uscat la un interval mai mic, îl poţi uda! Când ghiveciul devine neîncăpător, îţi sugerăm să transplantezi florile într-o jardinieră sau chiar în grădină, dacă dispui de ea, şi să foloseşti ghiveciul pentru o suculentă sau pentru o plăntuţă nouă. 

Îţi recomandăm să plantezi cardul în maxim 6 luni de la achiziţia lumânării, timp în care e necesar să-l păstrezi în condiţii normale de temperatură şi umiditate. 

Privește cum cresc rădăcini!…

*realizat de hartieplantabila.ro