De la poezie la aromaterapie …

Asookka este o exemplificare a naturii şi naturaleţii noastre, după ce ne-am permis curajul de-a deveni cine suntem şi de-a ne îmbrăţişa esenţa. Prin colecţiile lumânărilor de poezie te invităm să-ţi dai voie să trăieşti momentul de conectare, aşa cum te poartă emoţiile tale. Trăieşte-te printre rime şi gânduri, ca-ntr-un dans natural!…Stai cu emoţiile tale şi permite luminii tale interioare să se expandeze! Observă-te!… Pentru a cunoaşte natura din exteriorul şi interiorul tău e important să renunţi la orice gând, idee ori părere despre ceea ce este şi să priveşti doar. E nevoie de un mod adecvat de percepţie ca să înţelegi natura. 

Aşa s-a născut în noi ideea lumânărilor parfumate altfel, permiţând fiecărei componente să rămână în forma ei naturală. Îmbrățișând neconvenționalul, am separat parfumul de lumânare în produse de sine stătătoare și am asociat fiecărei lumânări de poezie un amestec de uleiuri esențiale pure, atent selectat. Am ales această formă de prezentare invitându-te să-ţi formezi o percepție adecvată asupra individualității fiecărei componente din produs. Lumânarea are rolul ei, din cele mai vechi timpuri, şi ne-am dorit să o primeşti în casa ta cât mai naturală, mai ales pentru că ceara de soia are o naturaleţe şi o nobleţe aparte. La primul nostru contact, am asociat mirosul fulgilor de ceară cu laptele matern. Pentru noi e o adevărată terapie să ne lăsăm atinse de ceara de soia, sub orice formă s-ar afla. Te invităm să probezi şi tu!

Dacă vrei să te bucuri de natură oriunde şi oricând, uleiurile esențiale – difuzate ori inhalate- sunt o alternativă la fel de curativă. Din acest motiv am ales să nu le combinăm cu ceară, pentru că ne-am dorit să te bucuri de prorietăţile lor terapeutice, nu doar de cele psihoaromatice. Proprietăţile terapeutice ale uleiurilor se pierd în primele minute de ardere ale lumânării, pentru că cele mai multe componente, din uleiurile esenţiale, sunt volatile şi sunt primele care sunt dispersate în timpul arderii, lăsând în urmă doar un miros subtil şi de scurtă durată. Pentru o aromă de lungă durată, difuzarea uleiurilor cu aer rece sau apă poate reprezenta o alternativă la lumânările parfumate, în special pentru proprietățile benefice ale uleiului esențial, distribuit în aer în molecule, într-un mod atât de eficient încât efectul său este maximizat. 

Inhalarea uleiurilor esențiale are o influență profundă asupra corpului și minții noastre, întrucât aromele lor sunt prelucrate în bulbul olfactiv prin receptorii nazali și transmise sistemului limbic, responsabil de memoria și emoțiile noastre. Dar numai uleiurile esențiale de înaltă calitate- din plante cultivate și recoltate cu grijă, apoi distilate sub supraveghere atentă de specialitate – au un profil chimic echilibrat, compatibil cu receptorii nervoși din corpul uman, care fac posibilă folosirea informațiilor primite în scopul sănătății și stării de bine. Iată, în fapt, raționamentul care a stat la baza asocierii uleiurilor Young Living cu  lumânările de poezie. Noi, creatoarele conceptului Asookka, suntem consumatoare ale acestor uleiuri şi ne-am dorit să îți oferim şi ţie posibilitatea să testezi uleiuri de înaltă calitate, ca să ai un standard de referință atunci când alegi uleiurile aromaterapeutice.

Diluate după indicațiile producătorului Young Living și sub îndrumarea unui aromaterapeut certificat, amestecurile de uleiuri din colecțiile noastre te invită într-o călătorie de conectare cu lumea ta interioară prin simțul mirosului. Pentru că dintre cele cinci simțuri ale noastre, doar mirosul este conectat la sistemul limbic şi are impact asupra stării noastre de spirit mai repede decât orice altceva. 

Inhalarea acestor amestecuri, aplicate pe încheietura mâinii sau în palmă, te conectează cu emoţiile tale subconştiente şi involuntare, înainte ca acestea să fie recunoscute de mintea ta conştientă. Practic, uleiurile esenţiale facilitează accesarea informaţiei din inconştient, aducând-o în planul conştient. Orientarea conştientă spre emoţiile noastre se poate dovedi foarte benefică, învăţându-ne să ascultăm ce simţim, întrucât majoritatea deciziilor le luăm în baza emoţiilor noastre. Și întrucât deciziile sunt cele care ne modelează cursul vieţii, emoţiile devin o componentă esenţială a sinelui nostru. 

Să ne bucurăm de natură!