Legea vieții este schimbarea și este exact ce ne-am dorit să surprindem prin Colecția Metamorfoze. Varianta al cărei capac poate găzdui o suculentă/plantă a fost creată pentru a te familiariza cu ideea că viața crește și în mediile cele mai neobișnuite. Locul acesta mic poate fi casă unei suculente/plante abia ivite, dar o găzduiește pentru puțin timp. Relația dintre capac și suculentă/plantă este asemănătoare multor relații de durată determinată și scurtă din viața noastră. Cineva îți poate fi casă pentru o vreme scurtă, iar tu să crești în acest timp

Acordă-ți timp să o privești, după ce ai transferat-o din ghiveciul de turbă, ținând cont de câteva sfaturi de îngrijire:

  • Suculenta/planta trebuie udată atunci când pământul este uscat, evitând a-l menține continuu ud. Vei observa nevoia ei de apă când frunzele îi vor deveni ridate/încrețite/ofilite. 
  • În perioada vegetației, final de martie-început de octombrie, se recomandă a fi udată o dată pe săptămână. În perioada de repaus a vegetației, de la jumătatea lunii octombrie până la jumătatea lunii martie, suculenta/planta se udă o dată la 2-3 săptămâni
  • Suculentele/plantele au nevoie, în general, de foarte multă lumină, așa că ți-ar fi recunoscătoare dacă le-ai așeza în cel mai luminos loc din încăpere. Totuși, nu le place soarele puternic din mijlocul zilelor toride de vară, așa că fă-le pe plac și lasă-le mângâiate doar de raze blânde: câteva ore dimineața și câteva ore seara!
  • Pentru a evita înclinarea spre lumină, când lumina vine dintr-o singură parte sau nu este puternică, îți recomandăm să întorci suculenta/planta, o dată la câteva zile, la 180 grade.
  • Iubește temperaturile blânde, așa că ai grijă să nu o uiți pe terasă când este foarte rece afară. 
  • În perioada de reapus a vegetației, suculenta/planta preferă temperaturi de 10-15 grade. Dacă temperatura ambientală este mai ridicată de atât, asigură-i un surplus de lumină și ud-o cât mai rar cu putință.

Armonizarea celor 3 elemente – apă, lumină și temperatură – îi oferă o creștere sănătoasă, evitând suferința și alungirea în căutarea luminii. Când spațiul devine neîncăpător, fă-i casă din ce ai prin casă sau chiar din vasul de beton al lumânării!

Ai grijă de ea și de sufletul tău!